keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Kookoksinen vadelmapiirakka (maidoton ja gluteeniton)





Hei kaikki maitoallergikot ja vehnätöntä ruokavaliota noudattavat!
Tässä ihan oikeasti herkullinen, hieman terveellisempi herkku (terveellisemmän siitä tekee se, ettei ohjeessa ole käytetty valkoista sokeria) arjen kahvipöytään tai miksipä ei myös juhlapöytään.

Kehittelin ohjeen samalla, kun mietin että mitähän ihmettä leivon maitoallergiselle, joka ilmestyy oven taakse noin tunnin kuluttua. Kaapista löytyi aiemmin ostamaani kookossokeria ja kookosmaitoa, lisäksi olin juuri ostanut rasiallisen tuoreita vadelmia (joista aimo osa oli jo mennyt parempiin suihin). Näistä tarvikkeista sainkin idean tähän kummalliseen makuyhdistelmään, joka toimii yllättävän hyvin!


Pohja:

3 munaa
1 ½ dl kookossokeria
3/4 dl kookosöljyä
2 ½ dl Jytte -jauhoja
½ dl kookoshiutaleita
2 tl leivinjauhetta
½ tl vaniljajauhetta

Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi.
lisää joukkoon kookosöljy ja yhdistetyt kuivat aineet.
Kaada taikina kookosöljyllä voideltuun piirakkavuokaan.

Kookoskiisseli:

2 dl kookosmaitoa
2 rkl maissijauhoja
2 rkl kookossokeria
1/4 tl vaniljajauhetta

Valmista kookoskiisseli mittaamalla kaikki ainekset kylmänä kattilaan ja lämmittämällä seosta hitaasti niin kauan, että se pulpahtaa ja sakenee.
Levitä valmis kiisseli piirakkataikinan päälle.

Vadelmakerros:

300 g vadelmia (itse käytin sulatettuja pakastevadelmia)
1 rkl maissi- tai perunajauhoja
½-1 dl kookossokeria

Sekoita vadelmat, maissijauhot sekä kookossokeri keskenään ja levitä kookoskiisselin päälle.

Pähkinämuru:

2 rkl kookosöljyä
3 rkl Jytte -jauhoja
3 rkl hasselpähkinärouhetta
1 rkl kookossokeria
1/4 tl vaniljajauhetta

Sekoita pähkinämurun ainekset keskenään ja ripottele vadelmakerroksen päälle.
Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia.
Koristele kourallisella tuoreita vadelmia ja toisella kourallisella hasselpähkinöitä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti