maanantai 21. heinäkuuta 2014

Kesäinen triokakku



Ketkä muistaa lapsuuden kesistä trio-jäätelön? No minä ainakin muistan! Kuinka kiva olikaan tehdä pallo jäätelöstä, josta saa kolme ihanaa makua yhtäaikaa! Nam! 

Triojäätelön innoittamana kehittelin tämän ihanan kesäisen kakun, jonka höystin tuoreilla marjoilla, suklaalla ja cashewpähkinöillä. Tämä on vähän niin kuin aikuisten versio triojätskistä, mutta maistunee myös perheen pienemmillekin!

Tein vaihtelun vuoksi kakkuun pienenpienen voi-sokerikakkupohjan, jonka murensin kypsänä, lisäsin siihen paahdettuja pähkinöitä, suklaarouhetta sekä sitruunamehua ja kermaa pitämään massan koossa. Pohja on siis vähän niin kuin cakepopsien taikina eli tahmea ja kostea ennemmin kuin rapea. Sisälle kakkuun tein hauskan mansikkapiilon, jonka huomaa vasta kakkua leikatessa! 
Surprise!


Niin kuin varmaan olette huomanneet, olen muokannut blogini ulkoasua. Nyt se on jo hieman enemmän itseni näköinen. Banneri vaihtui uuteen, kun ihana ystäväni ja huipputaitava valokuvaaja Anni Huovila teki blogilleni logon, jota nyt ylpeänä esittelen! Banneri on siis valokuvineen päivineen Annin käsialaa ja itse asiassa tämän triokakun kuvatkin on Annin ottamia! Kiitos Annille, mitenhän ilman sinua tulisin toimeen <3 Tässä muuten linkki Annin blogiin.


Kakku on tehty halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan

Pohja:

1 muna
3/4 dl sokeria 
30 g voita
3/4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
ripaus vaniljajauhetta

Lisäksi:

kourallinen paahdettuja ja suolattuja cashewpähkinöitä
kourallinensuklaarouhetta
loraus kermaa
loraus sitruunamehua

Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi käsivatkaimella.
Sulata voi, sekoita kuivat aineet ja lisää muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen pieneen uunivuokaan ja paista 200 asteessa 10-15 minuuttia.
Anna pohjan hetki jäähtyä ja murenna pohja murusiksi.
Lisää joukkoon pähkinät, suklaarouhe sekä kerma ja sitruunamehu ja sekoita massa tasaiseksi.
Kaada massa irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle ja painele massa pohjalle.

 Täytteet:

5 dl kuohukermaa
200 g tuorejuustoa
3/4 dl sokeria
1/2 tl vaniljajauhetta

Valmista päätäyte vatkaamalla kerma ja lisäämällä siihen tuorejuusto, sokeri ja vaniljajauhe.

Mansikkatäyte:

pohjalle n. 10 mansikkaa
1 dl mansikkaa soseutettuna
2 tl liivatejauhetta
2 rkl sitruunamehua

Aseta kakkupohjan päälle halkaisijaltaan noin 10 senttinen irtopohjavuoan reuna ja sen sisälle mansikat.
Jaa päätäyte puoliksi ja ota puolikkaasta täytteestä reilu 1/3.
Lisää täytteeseen mansikkasose ja sitruunamehuun liotettu, jäähtynyt liivateseos ja kaada mansikoiden päälle.
Nosta kakku hyytymään jääkaappiin noin tunniksi.
Irrota pienen irtopohjavuoan reuna varovasti.

Suklaatäyte:

50 g tuoreita mustikoita
50 g tummaa suklaata 
2 tl liivatejauhetta
2 rkl vettä

Valmista suklaatäyte 2/3 täytteeseen (puolet päätäytteestä menee vaniljatäytteeseen) lisäämällä siihen sulatettu suklaa ja jäähtynyt liivateseos sekä lopuksi tuoreet mustikat varovasti sekoittaen.
Kaada suklaatäyte kakun ulkoreunalle niin, että täyte tulee mansikkatäytteen kanssa samalle tasolle.
Anna kakun taas hyytyä noin tunti jääkaapissa.

Vaniljatäyte:

3 rkl vaniljakreemijauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 tl liivatejauhetta
3 rkl vettä

Valmista viimein vaniljatäyte lisäämällä puoleen päätäytteeseen vaniljakreemi ja vaniljasokeri sekä jäähtynyt liivateseos.
Kaada hyytyneen kakun päälle ja anna hyytyä noin kaksi tuntia jääkaapissa.

Päälle:

150 g tuoreita mustikoita
200 g  tuoreita mansikoita
kourallinen cashewpähkinöitä
suklaarouhetta

Irrota kakku vuoasta ja koristele marjoilla, pähkinöillä ja suklaarouheella!



Ja eikun herkuttelemaan!


Ps. Muistakaahan käydä kurkkaamassa Instagrammista kuvia sukulaisilleni ja ystävilleni tekemistäni kakuista! Ja muista, jos näet kuvissa jotain sellaista, mitä en ole vielä blogissani julkaissut ja haluaisit tarkemmat ohjeet esim. jonkun koristeen tekoon, ota yhteyttä sillä autan erittäin mielelläni!

Mitä muuten tykkäätte blogin uudesta ulkoasusta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti