lauantai 9. kesäkuuta 2012

Kreikkalainen kanavoileipäkakku




Mikäs muukaan sopii kesän juhliin paremmin suolaiseksi tarjottavaksi kuin voileipäkakku! Halusin kokeilla perinteisen voileipäkakun sijaan jotain erilaista ja kieltämättä kanan, fetan ja tsatsikin yhdistelmä toimi aika hyvin. Kakku tuli ystäväni Katrin valmistujaisiin, niin kuin edellinen mansikkainen toffeejuustokakku. Edellä mainittu hääri kanssani keittiössä nohevana apukokkina.


Pohja:

2 pkt (36 palaa) paahtoleipää


Leikkaa paahtoleivistä reunat pois.



VINKKI! Voit tehdä ylijääneistä leivän reunoista krutonkeja pilkkomalla ne pienemmiksi ja lisäämällä hieman suolaa, öljyä ja valkosipulia. Paista hetki grillivastuksella 225 asteessa.

P.S. Ole tarkkana paistoajan kanssa, meille kävi Köpön kanssa köpelösti kun ei tajuttu tarkkailla uunissa paistuvia krutonkeja, niistä tulikin vähän rapsakamman sorttisia :)




Kostutus:

2 dl maitoa

Lado ensimmäinen kerros 3*3 paahtoleipää kakkualuselle kakkupaperin ja leivinpaperin päälle ja kostuta leipäpalat maidolla.



Kanatäyte:

400-500 g maustamattomia kanafileitä
1/2 tl suolaa
1/2 tl pippuria
200 g fetajuustoa
200 g ruohosipulituorejuustoa
1 prk kermaviiliä


Mausta kanapihvit ja paista kuumalla pannulla. 

 

 Kuutioi feta ja jäähtyneet kanapihvit. Sekoita keskenään tuorejuusto ja kermaviili ja yhdistä kaikki aineet.



Levitä puolet täytteestä ensimmäiselle paahtoleipäkerrokselle.
 

 


Tsatsikitäyte:

1 kurkku
2/3 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk kermaviiliä


Raasta kurkku ja valuta raastetta siivilässä noin puoli tuntia.



Kurkkuraasteen valuessa purista valkosipuli ja sekoita muut ainekset keskenään.


Lisää kurkkuraaste seokseen ja levitä koko täyte voileipäkakun seuraavaan kerrokseen.


Lado päälle seuraava kerros paahtoleipiä, kostuta maidolla ja levitä loput kana-fetatäytteestä. Lado päälle viimeinen kerros paahtoleipiä ja kostuta. Tasoita kakun reunat leipäveitsellä.


Reunoille:

2 liivatelehteä
2 1/2 dl Flora kuohua
200 g ruohosipuli tuorejuustoa

herneenversoja

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sulata liivatelehdet kuumaan höyryävään vesitilkkaan ja anna jäähtyä. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää joukkoon ohuena nauhana liivateseos.


Levitä kakun päälle ohuen ohut kerros seosta.



Pursota kakun reunat haluamillasi pursotusterillä. Itse käytin kahta alla olevaa terää.





Koristele reunat herneenversoilla.



Päälle:

200 g broilerileikkeleitä
juustoraastetta
kurkkua
jääsalaattia


Tee broilerileikkeleestä ruusukkeita ja asettele kakun päälle.
 


Ripottele juustoraaste kakun päälle.




Koristele kakku kurkkuviipaleilla ja jäävuorisalaatilla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti