keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Angry Birds -kakku





Seuraavana olikin sitten vuorossa ystäväni siskon tytön 7-vuotissyntymäpäiväkakku. Toiveena oli Anrgry Birdin muotoinen raikas kakku. Päätin toteuttaa mieheni ehdotuksen valkosuklaa-päärynätäytteestä pakastevadelmien kanssa.

Pohja:
(3 pellillistä)

300 g voita
7 dl vehnäjauhoja
6 tl leivinjauhetta
4 tl vanilliinisokeria
10 kananmunaa
7 dl sokeria


Sulata voi mikrossa ja yhdistä kuivat aineet. 

 

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.


Lisää vaahtoon voisula ja kuivat aineet.


Jaa taikina kolmeen osaan ja paista noin 10 minuuttia 200 asteessa.


 Kostutus:

 1 sitruunan mehu
3 dl vettä
1/2 dl sokeria

Purista mehu sitruunasta ja lisää loput ainekset. Sekoittele mehua lusikalla niin että sokeri sulaa kokonaan.


 

Täyte:

 500 g pakastevadelmia
(1 rkl sokeria)

3 liivatelehteä
200 g valkosuklaata
2 1/2 dl Flora kuohua
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g maitorahkaa
100 g tuorejuustoa
3 prk Piltti päärynäsosetta

Sulata vadelmia hetki mikrossa. Lisää tarvittaessa sokeri.


Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ja sulata ne tilkkaan höyrystynyttä vettä.


Paloittele suklaa ja sulata mikrossa 30 sekuntia kerrallaan välillä sekoittaen.



 Vatkaa kerma ja vaahtoutuva vaniljakastike. Lisää joukkoon rahka ja tuorejuusto.



 Lisää vaahtoon päärynäsose.


Lisää seuraavaksi jäähtynyt valkosuklaasula..


..ja lopuksi liivate ohuena nauhana.


Varaa kakkutarvikkeiden lisäksi eri kokoisia pyöreitä astioita, kansia tai lautasia..


..joiden avulla voit leikata kakkupohjasta eri kokoisia paloja.


Vuoraa puoliympyrän muotoinen kulho kelmulla..


..ja aloita kakun kasaaminen pienimmästä palasta. Kostuta kakkupohja..



..levitä noin 1/10 osa vadelmista pohjan päälle..


.. ja yhtä paljon täytteestä vadelmien päälle. Täyte voi mennä yli pohjan, koska se hyytyy jääkaapissa kulhon muotoon eikä valu hyydyttämisen jälkeen.


Täytä loppu kakku suurentamalla pohjaa ja lisäämällä täytteen määrää kerros kerrokselta. Aseta suurin pala kakun pohjaksi. Älä unohda kostuttaa pohjimmaista palaa! Vuoraa pohja kelmulla, nosta kakun päälle painoksi lautanen ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään noin tunniksi.


Kippaa kakku kakkualuselle leivinpaperin päälle.


Ota kelmu pois kakun päältä ja levitä loput täytteestä kakun päälle. Nosta kakku jääkaappiin noin 15 minuutiksi.


Kuorrutus:

tilkka maitoa
50 g lakritsifudgeja

1/2 pkt (125 g) valkoista sokerimassaa
400 g punaista sokerimassaa
keltaista sokerimassaa
punaista elintarvikeväriä
sokerikuorrutetta


Valmista musta fudgemassa sulattamalla fudget tilkassa maitoa. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun kulhoon ja anna jäähtyä. Nosta jääkaappiin kovettumaan. Jos massa tuntuu jääkaapin kylmyyden jälkeen liian kovalta, lämmitä massaa noin 30 sekuntia mikrossa ennen käsittelyä.

Kauli valkoisesta sokerimassasta tomusokeritetun leivinpaperin päällä linnun mahan muotoinen pala.



Nosta pala kakun päälle. Huomioi ettei reunoja tarvitse viimeistellä.


Kauli punaisesta massasta (muista jättää pieni pala töyhtöä varten) kakun muut osat peittävä lätty ja viimeistele "mahareuna" veitsellä ennen kakun päälle nostamista. Viimeistele kakun ulkoreunat terävällä veitsellä.

Muotoile valkoisesta sokerimassasta ja fudgemassasta linnulle silmämunat ja silmät. Keltaisesta sokerimassasta saat oranssia sekoittamalla massaan punaista elintarvikeväriä. Muotoile oranssista sokerimassasta linnulle nokka. Jotta nokka pysyy muodossaan, käytä apuna taiteltua talouspyyhepaperia. Anna nokan kuivua noin tunti jääkaapissa ennen talouspyyhepaperin pois ottamista.



Muotoile lopusta punaisesta massasta linnulle töyhtö ja kiinnitä se sokerimassalla.



Leikkaa leivinpaperi kakun muotoon ja tarjoile!



Onnea Neealle! :)



1 kommentti:

  1. äääh!! taas tuli halu saaha jotain siun tekeleitä!! oiskohan mahdollisuus perjantaina? :D

    VastaaPoista